DrumLab

The rhythm Injection for your

Body & Soul

Aan de Slag met DrumLab

DrumLab verzorgt een leuke, inspirerende en verdiepende drum/percussie workshop op locatie waarbij je als persoon een ervaring rijker wordt. We scheppen ruimte om muziekale ervaringen binnen het groep bespreekbaar te maken.

Een drum/percussive workshop voor welke gelegenheid geschikt: evenementen, familiedag, vriendenweekend, feesten, partijen, teambuilding en scholen waarbij men het plezierig vind om elkaar ook eens van een andere, meer muzikale kant te leren kennen. Het zal de onderlinge band en drang versterken blijkt uit onze praktijk ervaringen.

 

Workshop Drums/Percussie:

Drums/Percussie is een vorm van muziek maken door middel van slagwerk instrumenten uit de Afrikaanse, Oosterse, Westerse, Caribische en Zuid-Amerikaanse cultuur.

Ga aan de slag tijdens de Drums/Percussie Workshop en maak gezamenlijk een eigen muziekstuk.

 

Inhoud Workshop Drums/Percussie?

Bij de Workshop Drums/Percussie ga je aan de slag met diverse slagwerk instrumenten om een beat te maken door te trommelen. Het verschil tussen deze workshop of een andere percussie workshop zit hem in de instrumenten die wij zullen gebruiken.

Om een voorbeeld te geven bij de Workshop Ghetto Drums maak je een uniek geluid door te trommelen op tonnen, terwijl je dat bij de Workshop Drums/Percussie op verschillende slagwerk instrumenten doet. Hierdoor krijg je als eindresultaat een leuk en speels muziekstuk. Tijdens de Workshop Drums/Percussie leer je samenwerken en je leert hoe je een geheel met elkaar kunt vormen. Het eindresultaat zal een geweldig muziekstuk worden.
Je leert om jouw muzikale kanten op een andere manier te benutten en hoe jij jouw krachten op zijn best in kunt zetten in teamverband.

 

Programma:
Workshop Drums/Percussie

—Je leert kennismaken met verschillende percussie- instrumenten.
—Je oefent eenvoudige swingende muziekstukken te spelen, zowel solo als samen.

—je leert diverse ritmes en breaks

 

 

 Workshop Ghetto Drums:

Stap in de muziekwereld van Afrika en ontdek de mogelijkheid tot het maken van muziek door middel van tonnen. De benaming Ghetto Drums zegt letterlijk al waar het vandaan komt. Het is namelijk een kunstvorm die puur is ontstaan door geldnood in de sloppenwijken van derdewereldlanden, maar is uitgegroeid tot een zelfstandige kunstdiscipline, waarbij ze te werk gaan met alledaagse en makkelijke materialen. Samen met DrumLab ga je gezamenlijk een muziekstuk maken bij de Workshop Ghetto Drums.

 

Inhoud Workshop Ghetto Drums?

Het gezamenlijk creëren van een uniek ritme is, wat je gaat doen tijdens de Ghetto Drums Workshop. Dit doe je door het slaan op kleine emmers, grote tonnen met stokken, wat lijkt op het drummen of trommelen op een drumstel. Hierdoor creëer je vette street beats. Deze bijzondere vorm van muziek maken komt oorspronkelijk uit Afrika en samenwerken staat hierbij centraal. Je luistert goed naar elkaars geluiden en laat je leiden door je gevoel. Kortom, de Workshop Ghetto Drums is een energieke workshop waarbij net als bij de Workshop Drums/Percussie samenwerken centraal staat.

Je leert tijdens de Ghetto Drums Workshop diverse ritmes op afroep spelen en binnen no time dendert de hele zaal. Deze workshop is voor iedereen weggelegd.
Een Workshop muziek maken is nog nooit zo leuk geweest!

 

Programma:
Workshop Ghetto Drums

– Een eenheid vormen
– Je creativiteit op een muzikale manier uiten

– Uitgedaagd worden om nieuwe dingen te proberen

– Respect hebben voor elkaar
– Doelgericht werken

 

Deel 1:

We starten met de drum/percussie workshop, waarbij het vooral aankomt op ritmische samenwerking. Spelenderwijs worden alle aspecten van goed samenwerken zichtbaar en hoorbaar gemaakt voor de deelnemers. Zij zullen de link naar hun dagelijkse werk snel weten te leggen. In de praktijk blijkt dat dit vaak met veel humor gepaard gaat, wat de eendracht binnen de groep versterkt. We sluiten deel 1 af met voorbeelden van communicatie problemen en hoe je daar als individu mee omgaat.

 

Deel 2:

Na de pauzen gaan we in op de samenwerkingsproblemen die zich voordoen binnen uw team. We gaan op zoek naar het probleem dat de kwaliteit van de samenwerking beïnvloed.

 

Ons Motto.

Een drummend lichaam is vergelijkbaar met een goedlopende organisatie. De ledematen zijn de verschillende afdelingen die goed aangestuurd en

gecoördineerd moeten worden. Hoe beter de afdelingen in staat zijn op het juiste moment hun taak uit te voeren des te swingender het ritme klinkt.

Voor kleinere groepen (2 tot 9 personen) kan DrumLab drumles ook op locatie verzorgen. voor deze samenstelling richt Drumlab zich meer op het leren spelen van enkele basisritmes.

Iedere deelnemer zit achter een compleet drumstel waarmee al een wens van velen in vervulling gaat.
 De ruimte moet wel aan enkele voorwaarden voldoen;; De “lesruimte” moet 8 bij 8 meter zijn! Dit is bijna altijd te realiseren.

 

Wat kunt u verwachten van de workshop?

Een groep van ongeveer 10 tot 50 personen is ook mogelijk. Grotere groepen kunnen worden opgesplitst over meerdere workshops op 1 dag.

In kleinere teams staat men in een kring, ieder met één los onderdeel van een drumstel of een percussive instrument voor zich. In groepen hebben de mensen dezelfde taak; de groepen/afdelingen voeren uit wat de handen en voeten van een drummer doen als deze een ritme speelt. De docent maakt, zittend achter een

compleet drumstel, deel uit van de kring.

Met de drum/percussie workshop leren wij eerst een popritme en daarna worden moeilijkere Zuid- Amerikaanse, Braziliaanse, Afro en Cubaanse ritmes gespeeld.

 

De meerwaarde en methode van DrumLab.

Doordat de deelnemers niet allemaal hetzelfde ritmische patroon spelen, zoals dat vaak wel het geval is bij andere slagwerkworkshops, ervaren ze veel duidelijker dat ze een schakel in de ketting vormen. Aan het einde van de drum/percussie workshop is uw team de stuwende en hardwerkende drummer. Deze drum/percussie workshop is dus veel meer dan een beetje samen trommelen.

Tijdens de workshop moet 90 decibel toegestaan zijn.
 De zaal moet goed bereikbaar zijn met verrijdbare kisten van 140 x 120 x 60 x 140 cm (lengte x breedte x hoogte).
 De zaal moet in totaal ongeveer 3,5 a 4 uur beschikbaar zijn voor opbouw, workshop en afbouw.

 

De instrumenten:

DrumLab komt op locatie met alle percussie instrumenten 4 tot 7 complete drumstellen, afhankelijk van het aantal deelnemers. Ieder drumstel, behalve dat van de teamleider, wordt opgesplitst in 6 losse onderdelen. De deelnemers kunnen de drumstokken na afloop kado krijgen, desgewenst voorzien van bijvoorbeeld het thema van het evenement.

Ear-plugs (gehoorbeschermers) zijn aanwezig voor gevoelige oren.

 

Prijzen.

Wij begrijpen dat u graag snel duidelijkheid heeft over de kosten van de drum/percussie Workshop. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals het aantal deelnemers en de locatie waar we de workshop gaan beleven. Over het algemeen geldt, hoe meer deelnemers, hoe goedkoper de workshop per persoon wordt. De workshops van DrumLab zijn maatwerk. Ook onze prijzen worden op maat gemaakt. Om u een juiste en uiteraard vrijblijvende prijsopgave toe te kunnen sturen, vragen wij u om het contactformulier hier onder zo volledig mogelijk in te vullen. U kunt ook met DrumLab contact op te nemen op drumschooltexel@gmail.com U krijgt van ons binnen 24 uur een reactie. Vaak gebeurt dit al de zelfde dag!

 

Prijzen Indicatie.

 Drums/Percussie:
€ 1200,00 (2x 1,5 uur)
€ 600,00 (1,5 uur)
Ghetto Drums:
€ 700,00 (2x 1,5 uur)
€ 450,00 (1,5 uur)
* maximaal 50 deelnemers op locatie
.

 

Drumlab laat uw Evenement swingen!

Zin in een enerverende en inspirerende workshop Neem dan contact op met ons!
DrumLab

Gregory Pataca

+31(0)615514656

www.drumschooltexel.nl

drumschooltexel@gmail.com

page8image1686224 page8image1686016

VRIJBLIJVEND CONTACT

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.